Ohjeita sivujen lukemiseen

Krepost Sveaborg -linnoitussivuilla esitellään Helsinkiin ensimmäisen maailmansodan aikana rakennettua maa- ja merilinnoitusta. 

Sivuilla esitellään aluksi "Linnoitus lyhyesti" tiivistelmä. Linnoituksen historiaan, rakentamiseen ja käytyihin taisteluihin sekä linnoituksen nykyiseen tilaan voi tutustua linkistä "Historia ja nykypäivä". Maa- ja meririntaman linnoituslaitteiden rakenteiden esittelyyn pääset linkistä "Linnoituslaitteet". "Uutta tietoa" sivuilla on listattu sellaisia kohteita tai rakenteita, joita ei aikaisemmissa Helsingin maa- ja merilinnoitusta käsitelleissä julkaisuissa ole esitetty. "Kartat" linkin alta löytyy zoomattavat kartat  Helsingin maa- ja merilinnoituksesta ja rannikkolinnakkeista sekä muita tekstin yhteydessä esitettyjä karttoja.

Sivuilla liikkuminen

Jos haluat tutustua linnoitukseen yleissilmäyksellä, valitse haluamasi aihe aloitussivun linkkilistalta.

Jos haluat lukea sivut seikkaperäisemmin järjestyksessä voit valita "Seuraava sivu" -linkin sivujen alareunan valikosta.

Vihreällä rastilla Yksityiskohtaisempaa tietoa merkityt lisätieto-linkit johtavat yksityiskohtaisempaa tietoa sisältäviin sivuihin sekä karttoihin ja taulukkoihin.

Kuvat

Kuvan voi avata ruudulle suuremmassa koossa naksauttamalla hiirellä sivulla olevaa kuvaa. Aivan kaikissa kuvissa ei suurennusmahdollisuutta kuitenkaan ole.

Jos sivulla ei ole kuvatekstiä, löydät kuvan tiedot pysäyttämällä hiiren kursorin kuvan päälle jolloin kuvan tiedot näkyvät ruudulla (ns. alternation text)

Kartoista osa on aktiivisia. Voit siis zoomata suurempaan mittakaavaan naksauttamalla hiirellä haluamaasi aluetta. 

 

Aloitussivu - Info-valikko


© 2000